Om Karl-Axel


Litt bakgrunn om pastoren

Pastor Karl-Axel ble født i Bergen og vokste opp i et pastorhjem. Dette førte til at han har bodd
mange steder: Bergen, Bjerka, Hammerfest, Molde og Sarpsborg.

Karl-Axel-Mentzoni

Karl-Axel-Mentzoni

Etter gymnastiden i Sarpsborg studerte han realfag ved universitetet i Oslo. Da han nesten var ferdig med en cand.mag. grad avbrøt han studiene og avtjente verneplikten som sivilarbeider i Filadelfiakirken Sarpsborg. Det var under denne perioden han forteller at han fikk et helt tydelig kall fra Gud om å være forkynner. Dette førte til at han begynte i deltidsstilling som evangelist i Filadelfiakirken i Sarpsborg,
1981–1983.

Lederskapet i menigheten syntes han trengte mer skreddersydd utdannelse. Han ble derfor sendt på den lengste bibelskolen i pinsebevegelsen i Norge på den tiden, et fem-ukers bibelkurs høsten 1981 i Filadelfiakirken, Oslo.

Fra 1984 var han og hans kone Else-Marie pastorpar i Sion, Sellebakk frem til påsken 1987. Deretter betjente de Sion Molde 1987-1996, Betel Trondheim 1996-2008, Sion Molde 2009-10, før de ble innsatt som pastorfolk i Filadelfia, Fredrikstad januar 2011.

Karl-Axel og Else-Marie har fire sønner og for tiden seks barnebarn.

I de senere årene har Karl-Axel tatt en M Th i Pentecostal Theology ved Continental Theological Seminary i Belgia og en M Th i Evangelical Theology ved Cardiff University i Wales. Han blir aldri mett på kunnskap og tar stadig nye kurs som kan utvide hans kunnskap og forståelse. De siste årene har han tatt Styrekompetanse I og II ved BI, Oslo; Afrikas historie ved NTNU, Trondheim og sist Luke-Acts ved CTS, Brussel.

I tillegg til sin tjeneste som pastor i Filadelfia Fredrikstad, har han også tjenestegjort som rektor ved Kampala School of Theology i Uganda fra 2009- 2013. Dessuten har han hatt styre-og lederverv i en rekke virksomheter i og utenfor Pinsebevegelsen, nasjonalt og internasjonalt.

Karl-Axel er i sitt ess når han får forkynne og undervise Guds Ord. Dette har også ført ham til mange talerstoler både i inn-og utland.