Dag Heggset fra Melhus i Trøndelag til Fredrikstad med salmeskatter i sekken

Dag Heggset har konsert ved Filadelfia Fredrikstad 20.november kl.18.00.

Dag vokste opp i bygda Tingvoll på Nordmøre, ikke langt fra den 850 år gamle majestetiske steinkirka. For en aktiv og urolig guttepjokk hjalp det lite at den var flott å se på. Men det å lytte til superorganist Tor Strand skulle bli en viktig og stor inspirasjon for Dag i videre karriere. Tidlig hektet han seg på kor og diverse musikalske aktiviteter med utspring i kirkemiljøet på Tingvoll.

Som 9-åring var han med og startet den meget populære lokale trioen «Rocken Stones», som senere ble til «Eventyrbrus».

Dag Heggset

I årene som kom bevegde Tingvollgutten seg mellom mange ulike sjangre: Blues, heavy metal, gospel og visepop. I 2005 ga han ut plata «53», med egenprodusert materiale. En «tidløs produksjon», sier mange.

I 2010 studerte Dag musikk ved NTNU og ABAC University Bangkok. Der ble han inspirert til å bevisst nærme seg jazzens verden, hvor bl.a spotanimprovisasjon og det å spille med risiko fikk mere plass.

De siste to årene har Dag gitt ut singelen «Until the Rain Falls», samt tre singler til fra «Salmeskatter – Live fra Ocean Sound Recordings» og en re-release av plata fra 2005: «53».

Nå er det duket for hans første juleplate: «Juleskatter». Alt utgitt gjennom Galactic Park.

Her er hva han beskriver som bakteppe for denne utgivelsen:

«En ny dag. En spesiell dag. Det er stille i huset. Helt stille. Utenfor vinduet kler snøen trærne i en nydelig hvit kappe. Freden senker seg. Forventningene stiger. Her vil jeg være. I nuet. Være meg, fullt ut. 

Vise følelser med god samvittighet. Se og bli sett. Gi gode klemmer. Le, gråte, juble. Det er jul. Min barndoms jul.

«Juleskatter» er etter inspirasjon fra nettopp denne tiden. Jeg har bevisst også latt lydbildet være så strippet ned som mulig, i en rød tråd med forrige utgivelse, «Salmeskatter – Live fra Ocean Sound Recordings» (2021).

 En hovedoverskrift over begge disse utgivelsene er «Sann enkelhet».

Jeg ønsker å være så ærlig og sårbar som overhodet mulig og håper at jeg igjennom det får formidlet ulike sider ved livet. Ikke alle er så heldige som jeg var. Mange gruer seg til jul. 

Mange sitter alene i en leilighet og venter på at hverdagen skal komme. I Ukraina og mange andre land opplever mennesker i denne førjulstiden isolasjon og frykt.

Ønsket med «Juleskatter» er at vi alle, uansett livssituasjon, skal finne fred, håp og kjærlighet i årets jul.»

Heggsets siste utgivelser er et naturlig resultat av der Dag Heggset befinner seg nå, med 52 år levd liv bak seg; Oppturer og nedturer, snarveier og omveier, nederlag og suksess, savn og gjensyn.

Når han nå gjester Fredrikstad, så vil han fremføre noen av våre mest kjente og kjære salme- og juleskatter. Som bakteppe får vi nyte vakre og sterke naturbilder av fotograf Erlend B Enger.

Dag bor nå i Melhus i Trøndelag, han er gift og sammen har de fire jenter.